Senaste nytt

Här står jag och Eva Kjerner framför några målningar på min utställning i So StockholmGallery i Kungsträdgården, Stockholm. Nu har det gått över en månad sen jag hade min första separata konstutställning. Tidigare hade jag alltid utställning tillsammans med andra konstnärer. Jag hann aldrig få fram så många målningar, så att det räckte till en separat utställning. Det fick bli samlingsutställningar. Jag känner mig lite trött efter allt arbete före och efter utställningen. Nästa vecka flyger jag till Cypern med Strandgårdens hälsoresor. Det ska bli jätteskönt. Klockan är halv tolv på natten, så jag ska krypa till kojs och sussa gott. God Natt!

Tiden går verkligen fort, speciellt när vi ser bakåt i tiden och när vi  har något riktigt intressant för sig.

Idag är det den 10 mars 2015. Under halva delen av 2013 samt 2014 satt jag vid datorn och skrev på min katalog/bok. Boken skulle finnas med till min konstutställning (ca 60 målningar). Målningarna har varit färdiga för ett bra tag sen. Dom väntade på boken.

I höstas 2014 släppte jag boken "Observera ditt liv" på bokmässan i Göteborg. Det blev en otrolig upplevelse. Så stor hade jag inte föreställt mig att mässan skulle vara.

Efter "mässupplevelsen" fortsatte jag att planera kring konstutställningen. I december 2014 blev det klart att den skulle visas på SoStockholm Gallery, Jussi Björlings Allé 5 i Kungsträdgården, Stockholm. Tiden blev den 19feb - 22feb 2015.

Det är otroligt många förberedelser innan man kommer iväg. Min man, Roland, hjälpte mig att köra ner målningarna i en släpvagn till Stockholm. Det var mycket jobb, innan vi hade lastat släpvagnen med alla målningar. När vi kom fram var det lika mycket slit och släp innan vi hade hängt målningarna till utställningen.

 Men det blev en riktigt intressant och spännande upplevelse. På vernissage dagen kom det en jämn ström av besökare, betraktare, som vi brukar kalla de som kommer och tittar på konst. Jag hade faktiskt inte trott att det skulle komma så många. De flesta hade många positiva synpunkter på min utställning. De sa att de blev glada av mina målningarna, för att färgerna var så härliga. När de hade gått runt och tittat kom de fram till mig och sa: "Det är också väldigt många budskap i dina målningar". Det var ju precis det jag önskade att betraktarna skulle se.

Fick också flera förslag till var jag skulle ha nästa utställning.  

Jag har planer på att visa den här utställningen på flera ställen. Men jag har inte bestämt mig och bokat något ännu.  

Boken finns att köpa genom min Webbutik. 159:-  moms ingår, men frakt 45:- tillkommer.

Tänk att nu är julhelgen snart över. Det är bara några timmar kvar till mellandagarna och så kommer årets höjdpunkt Nyårsaftonen.

Jag känner alltid en spänning och ett hopp och en nyfikenhet inför ett nytt år. Det känns som att jag kan och vill ändra en hel del när ett nytt år föds. Det här året 2013 hoppas jag mycket på. Naturligtvis är det mitt måleri och målet att ha en riktigt bra utställning, som berör människor, som jag ser fram emot.

Precis som amaryllisen på fotot. En sån fantastisk växtkraft önskar jag. 

 

Jag vill också att ni alla ska få ett riktigt

Gott Nytt År 2013

En önskan från Henny Irené

 

Hejsan, nu är det ett tag sen jag var inne på bloggen. Här intill kan ni se ett foto på tavlan där den hänger över soffan hos Denise (barnbarn). Den passar riktigt bra, tycker jag. Rubriken är "Passion"

I november var jag till Falun på Folkets Hus och lyssnade på "2011 års föreläsare" Olof Röhlander. Föreläsningens namn var "Det blir alltid som man tänkt sig". Det var fullsatt i lokalen och alla skrattde sig igenom nästan hela föreläsningen. Den var alltså jättebra. Röhlander kallar sig mental styrketränare och han var verkligen fantastisk att förklara för oss hur vi skall göra för att utveckla oss själva och att det är viktigt med Tydliga MÅL.

Det är också viktigt att vi fyller på vår egen energi först, för då kan vi hjälpa andra. Att vi ska tänka på att vi är känslovarelser. Små motgångar ska inte spräcka oss.  

Hejsan mina kära besökare. Nu är det länge sedan jag var in på min bloggsida. Tycker att efter maj fram till nu i början av oktober, har det regnat nästan varje dag. Hela sommaren regnade bort. Bestämde mig för en tid sen att resa med Strandgårdens hälsoresor till Alcudia, på Mallorca. Lördagen den 13 tidigt på morgonen reser jag med flyget från Arlanda. Det ska bli underbart hoppas jag. Har under hösten målat några målningar. Mitt barnbarn Denise har flyttat in i en egen lägenhet i Sundbyberg och hon önskade sig i en målning att hänga över soffgruppen. Jag målade tre målningar, som hon ska få välja mellan. Den ena är violett och gul med ett ungt par. Den kallas "Skymning". Den andra kallas "Denise och livet". Den tredje kallas "Passion för livet". Denise har bestämt sig för den tredje. Alla tre handlar om passion för livet, eller att älska livet. En tavla, som ska ge mycket positiv energi.

Senaste kommentarer

31.10 | 12:55

Dina målningar berör.

...
07.07 | 13:44

hej jag skall leda en kurs i porslinsmålning där temat är allmogemålning där vi bl. ska studera norsk rosmålning.Har du lita fakta? Svårt att hitta på nätet

...
10.05 | 20:08

jättefin sida! ser fram emot att få se dina utställningar någon gång!!
kram, Sanna från M-magasin

...
22.06 | 22:37

Det vsr koselig å treffe deg på Lövrnströmska,selv om det ble et kort möte!
Håper det går like bra med deg som med meg!
Så nydelige ting du gjör!!

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS